story

Biology

image of sneha12

1. Which of the following is a large blood vessel that carries blood away from the heart?

  1. Vein
  2. Artery
  3. Capillary
  4. Nerve

Answer: B

2. Which of the following is not a member of the vitamin B complex?

  1. Thiamine
  2. Riboflavin
  3. Folic acid
  4. Ascorbic acid

Answer: D

3. Fungi are plants that lack:

  1. Oxygen
  2. Carbon dioxide
  3. Chlorophyll
  4. None of these

Answer: C

4. What makes a reptile a reptile?

  1. Cold blooded
  2. Warm Blooded
  3. Non-Hearing
  4. Egg-laying

Answer: D

5. Which blood vessels have the smallest diameter?

  1. Capillaries
  2. Arterioles
  3. Venules
  4. Lymphatic

Answer A



6. Which of the following is an air-borne disease?

  1. Measles
  2. Typhoid
  3. Pink eye
  4. None of the above

Answer: A

7. There is a very, yellow dust that comes away on the fingers, wherever we touch the middle of a flower. These tiny yellow grains are one of the most precious substances in nature because they contain the secret of plant life. What is this dust called?

  1. Pollen
  2. Sperm
  3. Spore
  4. Sporocyst

Answer: A

8. Which organ of the body produces the fluid known as bile?

  1. Liver
  2. Pancreas
  3. Gall bladder
  4. Kidney

Answer: A

9. Which of the following hormones is a steroid?

  1. Estrogen
  2. Glucagon
  3. Insulin
  4. Oxytocin

Answer:A

10. Which one of the following is not a function of the liver?

  1. Regulation of blood sugar
  2. Enzyme activation
  3. Detoxiation
  4. Reproduction

Answer: D