story

Chemistry

image of sneha

1. RDX is chemical compound. How is it used?

  1. As an composition
  2. As an reactor
  3. As an explosive
  4. As an nuclear weapon

Answer:C

2. As a vegetable preservative poly______ foam is used:

  1. Uthane
  2. Uriathenes
  3. Urathanes
  4. Urethanes

Answer:D

3. Chemistry is a branch of science which can be used for providing the services to mankind. Comment on the statement.

  1. True
  2. False
  3. May Be
  4. Strongly not

Answer:D

4. Where the Bio-chemical compounds are used?

  1. Skin Treatments
  2. Food preservatives
  3. Cooking Oils
  4. All of the above

Answer:D

5. What is the composition of soap?

  1. Sodium salt with fatty acids.
  2. Potassium salt with fatty acids
  3. Both a & b
  4. Sodium and Potassium salt mixed with chemicals.

Answer:C



6. What is detergent?

  1. A liquid surfactant
  2. A liquid soluble
  3. A liquid sovent
  4. A liquid solution

Answer:A

7. Which is not used as an alkali?

  1. Sodium hydroxide
  2. Potassium hydroxide
  3. Carbon hydroxide
  4. Nitrogen hydroxide

Answer:D

8. What is toxicity?

  1. A chemical reaction
  2. A process used in the manufacturing of detergents
  3. A harmful effect of soaps and detergents required to measure the effectiveness.
  4. A process used in the manufacturing of soaps

Answer:C

9. Which one is not the form of Biocides?

  1. Salt
  2. Iodine
  3. Sugar
  4. Bleech

Answer:D

10. How biocides work?

  1. Control the multiplication of insects
  2. Kill the insects
  3. Manage the original form of material
  4. Control the bacteria

Answer:D