story

Award & Honour

1. Who was the first actor to get Oscar Award?

  1. Montgomery
  2. Fairbanks
  3. Janet Gayner
  4. Charlie Chaplin

Answer:Option C

2. Which country awards the Nobel Prize?

  1. Ireland
  2. Sweden
  3. England
  4. America

Answer:Option B

3. Who won the Nobel Peace Prize in 2010?

  1. Albert Arnold Gore
  2. Mohammed Unnus
  3. Liu Xiaobo
  4. Mohamed Elbaradei

Answer:Option C

4. Who among the following is not a recipient of Bharat Ratna?

  1. Vinobha Bhave
  2. Sardar Vallbhabhai Patel
  3. Lal Bahadur Shastri
  4. Dr.S. Radhakrishnan

Answer:Option B.

5. Hari Om Ashram Trust Awards are presented to outstanding

  1. Sportsmen
  2. Scientists
  3. Literary writers
  4. Journalist

Answer:Option B.



6. Who was the first Indian to receive a Nobel Prize?

  1. Mother Teresa
  2. Hargobind Tagore
  3. CV Raman
  4. Rabindranath Tagore

Answer:Option D.

7. The Nobel prize for Economics was instituted in 1967, but was first awarded in :

  1. 1967
  2. 1988
  3. 1969
  4. 1970

Answer:Option C.

8. Who was the first Indian lady actress to receive the Padma Shri Award?

  1. Smita Patil
  2. Nargis Dutt
  3. Meena Kumari
  4. Madhubala

Answer:Option B.

9. Who was the first Indian to receive the Magaysay Award?

  1. Indira Gandhi
  2. TN Seshan
  3. Kiran Bedi
  4. Vinoba Bhave

Answer:Option D.

10. Which of the following is India’s highest honour in the field of literature?

  1. Vyas Samman
  2. Kalidas Samman
  3. Jnanpith Award
  4. Saraswathi Samman

Answer:Option C