story

Geography

11. Which planet is smallest in size in solar system ?

  1. Mercury
  2. Venus
  3. Mars
  4. Saturn

Answer: Option A

12. Which planet is brightest ?

  1. Mercury
  2. Venus
  3. Mars
  4. Neptune

Answer: Option B

13. Diameter of moon is ?

  1. 3375 km
  2. 3415 km
  3. 3425 km
  4. 3475 km

Answer: Option D

14. Which planet is also known as Red planet ?

  1. Mercury
  2. Mars
  3. Venus
  4. Jupiter

Answer: Option B

15. "Titan" is satellite of ?

  1. Mercury
  2. Earth
  3. Venus
  4. Saturn

Answer: Option D



16. "Saptarishi" is the Indian name of which Constellation ?

  1. Ursa Major
  2. Ursa Minor
  3. Orion
  4. Draco

Answer: Option A

17. There are total __ Continents ?

  1. 4
  2. 5
  3. 6
  4. 7

Answer: Option D

18. "Stanovoi" mountain is in ?

  1. Asia
  2. Europe
  3. Australia
  4. North America

Answer: Option A

19. Sahara desert is in which Continent ?

  1. Asia
  2. Africa
  3. Australia
  4. Europe

Answer: Option B

20. Sonoran is a desert of ?

  1. Europe
  2. Africa
  3. North America
  4. South America

Answer: Option C