story

Geography

71. Aryabhatta satellite was launched in ?

  1. 1973
  2. 1974
  3. 1975
  4. 1976

Answer: Option C

72. Baluchistan Plateau is in ?

  1. India
  2. Pakistan
  3. Afganistan
  4. Australia

Answer: Option B

73. Havana is capital of which country ?

  1. Cyprus
  2. Cuba
  3. Finland
  4. Ghana

Answer: Option B

74. Dalmianagar of Bihar is famous of ?

  1. Jute
  2. Leather
  3. Silk
  4. Cement

Answer: Option D

75. Guntur of Andhra Pradesh is famous for ?

  1. Tobacco
  2. Steel
  3. Tea
  4. Sugar

Answer: Option A



76. Raniganj in West Bengal is famous for ?

  1. Paper
  2. Jute
  3. Coal mines
  4. Copper Mines

Answer: Option C

77. Asia Continent is what percent of earth area ?

  1. 27.5
  2. 29.5
  3. 31.5
  4. 33.5

Answer: Option B

78. Which continent is also known as Dark Continent ?

  1. Asia
  2. Africa
  3. Europe
  4. Australia

Answer: Option B

79. Which city is also known as "Windy City" ?

  1. Chicago
  2. Cape Town
  3. Oslo
  4. Tokyo

Answer: Option A

80. Which city is also known as "Eternal City" ?

  1. Cape Town
  2. Oslo
  3. Rome
  4. Tokyo

Answer: Option C